Putin oficirima: Novo rusko oružje bez premca u svetu

Izvor: B92, 06.Nov.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin oficirima: Novo rusko oružje bez premca u svetu

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da novo rusko oružje neće imati konkurenciju u svetu ali i da Rusija njime neće nikome pretiti.

Govoreći na sastanku s visokim vojnim oficirima, Putin je naveo da nijedna druga zemlja nema hipersonična, laserska i druga oružja nove generacije koja je ruska vojska naručila, ali i dodao da to "nije razlog da se nekome preti".

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, novi oružani sistemi se prave isključivo "da bi se osigurala bezbednost Rusije od novih pretnji" a Rusija će i dalje raditi na kontroli naoružanja.

Odnosi Rusije i Zapada su pali na najniži nivo od Hladnog rata zbog sukoba u Ukrajini i drugih spornih tačaka.

Putin je 2018. najavio čitav niz novog oružja, uključujući hipersoničnu jedrilicu, nuklearni podvodni dron i krstareće rakete na nuklearni pogon.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.