Putin objasnio kakva je ekonomska situacija u Rusiji: Nemačka jedan od najvažnijih partnera

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin objasnio kakva je ekonomska situacija u Rusiji: Nemačka jedan od najvažnijih partnera

Soči -- Ruske vlasti osigurale su makroekonomsku stabilnost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta s predstavnicima nemačkog biznisa.

"Prošle godine bruto društveni proizvod porastao je za 2,3 odsto. Ove godine porast će biti nešto skromniji, međutim i dalje se zadržava tendencija rasta. Istovremeno, porast industrijske proizvodnje iznosi tri odsto", precizirao je.

Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takođe rekao i da je nezaposlenost u Rusiji na izuzetno niskom nivou (4,6 odsto), kao i inflacija (3,6 odsto), prenosi Sputnjik.

Ruski predsednik je ukazao i na to da vlasti čine mnogo toga kako bi se ukinule administrativne barijere i osigurao optimalni poreski pritisak na biznis.

Govoreći o predstavnicima stranih kompanija na ruskom tržištu, Putin je rekao da vlasti čine sve kako bi se oni osećali komforno.

"Zainteresovani smo da se svi osećate komforno. Preduzimamo mere kako bi se poboljšala poslovna i investiciona klima u zemlji", istakao je on, ali i dodao da trenutno vlast ne uspeva da ostvari sve što je namerila, ali da se rad u tom domenu nastavlja.

Govoreći o nemačkim kompanijama, Putin je rekao da upravo ta zemlja predstavlja jednog od najvažnijih partnera Rusije, stoga Moskva i želi da ojača bilateralne veze.

"Moskva ceni pragmatizam nemačkih biznismena", zaključio je ruski predsednik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.