Putin obišao vojne vežbe: Naša dužnost je da budemo spremni

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin obišao vojne vežbe: Naša dužnost je da budemo spremni

Ruski predsednik Vladimir Putin je obišao velike vojne vežbe u istočnom Sibiru u kojima je najavljeno učešće oko 300.000 vojnika.

U izjavama kod poligona u oblasti Čita danas Putin je pohvalio vojnike zbog visokog nivoa spremnosti i naglasio da vojne vežbe nisu usmerene ni protiv jedne zemlje, prenosi AP.

Rusija je mirna zemlja koja nema "nikakve planove za agresiju", rekao je Putin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Kako prenosi Sputnjik na engleskom Putin je dodao da ruska vojska mora da bude spremna da štiti svoj nacionalni suverenitet i bezbednost kao i da podržava svoje saveznike.

"Naša dužnost prema našoj zemlji i domovini je da budemo spremni da zaštitimo suverenitet, bezbednost kao i da podržimo svoje saveznike ukoliko bude potrebno", rekao je Putin kod poligona Cugol, prenosi Sputnjik.

Manevri zvani Istok-2018 održavaju se u delovima Sibira i Dalekog Istoka, i u Arktičkom i Tihom okeanu od 11. do 17 septembra.

Pored vojnika u njima učestvuje oko 1.000 ruskih aviona i 36.000 tenkova i drugih borbenih vozila.

U vežbama učestvuju i kineske i mongolske trupe.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.