Putin obećao da će se „zapušiti pogana usta“ falsifikatorima istorije

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2020, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin obećao da će se „zapušiti pogana usta“ falsifikatorima istorije

Predsednik Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu tokom sastanka sa veteranima i predstavnicima patriotskih organizacija u Sankt Peterburgu. „Zapušićemo pogana usta koja neki lideri otvaraju preko brda da bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo im usta istinitim informacijama“, rekao je predsednik, prenose RIA Novosti.
Predsednik je naveo kao primer Izrael, koji ni na sekundu ne dozvoljava da se zaboravi Holokaust – genocid nad Jevrejima. On je podsetio da će narednih dana posetiti Izrael radi otkrivanja spomenika žrtvama blokade Lenjingrada.
"Veoma sam zahvalan na inicijativi rukovodstvu Izraela i svima koji su inicirali ovaj događaj. Ovo je dobar događaj. Podseća kako na žrtve Drugog svetskog rata, tako i na one koji su presudno doprineli uništavanju nacista", rekao je predsednik. „Zapušićemo pogana usta onima koji menjaju istoriji, predstavljaju je u lažnom svetlu i smanjuju ulogu naših otaca i dedova, naših heroja koji su poginuli, braneći svoju otadžbinu i praktično ceo svet od kuge“, naglasio je predsednik. Prema njegovom mišljenju, jevrejske javne organizacije i izraelsko rukovodstvo rade sasvim ispravno, ne dozvoljavajući svetu da zaboravi na žrtve holokausta. "Uzgred, među žrtvama holokausta ima značajan broj, veoma veliki, Jevreja Sovjetskog Saveza. I vi i ja ne smemo da zaboravimo na žrtve drugih naroda SSSR-a, ruskog naroda", dodao je Putin, napominjući da su gubici Sovjetskog Saveza bili skoro 70 posto od ukupnih žrtava Drugog svetskog rata, odnosno današnje Rusije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA NA NOGAMA! Putin obećao patriotskim organizacijama: ZAPUŠIĆEMO POGANA USTA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu...- Zatvorićemo prljava usta koja neki lideri otvaraju preko brda kako bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo usta istinitim informacijama - rekao je Putin na sastanku sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PUTIN BESNO PORUČIO ZAPADU: Otvaramo arhive iz Drugog svetskog rata, zapušićemo usta falsifikatorima istorije! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Jan.2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.