Putin o značaju društvenih amandmana na ruski Ustav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o značaju društvenih amandmana na ruski Ustav

Situacija sa pandemijom novog korona virusa ukazala je na značaj društvenih amandmana na ruski ustav, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa članovima poslovne zajednice.

"Jedna od ključnih stvari koja je propisana ovim amandmanima je utvrđivanje društvene prirode države na jasan i razumljiv način u okviru najvišeg zakona zemlje", rekao je Putin, preneo je TAS S.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Trenutna situacija povezana je sa izazovima sa kojima se praktično suočava ceo svet, naime izazovi koji se odnose na sprovođenje društvenih prava građana (pokazuje da je) uključivanje njihovih (društvena prava) u njaviši zakon potrebno, kazao je Putin i dodao da je to sada postalo još jasnije.

Predsednik Rusije je primetio da su u trenutnoj situaciji pandemije društvena prava posebno važna.

"U pojedinim zemljama ljude uopšte ne primaju u bolnice, niko ne dolazi u njihovu kuću, oni umiru u svojim stanovima, pronalaze ih treći ili četvrti dan samo zbog sanitarnih mera", rekao je Putin.

"Dakle, ovo je ozbiljno, nije samo prazna priča", naglasio je predsednik Rusije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.