Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o oborenom ruskom avionu: Ovo mora da se razjasni!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, komentarišući incident sa oborenim avionom Il-20 u Siriji, izjavio da je neophodno da se ovo ozbiljno razjasni.

On je istakao da su letelicu tipa Il-20 oborile sirijske snage, a ceo događaj je opisao kao "lanac tragičnih slučajnih okolnosti".

- Bez sumnje, ovime moramo ozbiljno da se pozabavimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a naš stav prema tragediji je dat u izjavi Ministarstva odbrane Rusije, koja je dogovorena sa mnom - istakao je Putin na konferenciji za novinare posle rusko-mađarskih pregovora.

On je dodao da će Rusija na obali Sirije nakon ovog incidenta osigurati dodatnu bezbednost svojih vojnika u Siriji.

- Što se tiče uzvratnih dejstava, one će biti usmerene, pre svega, na dodatnu osiguravanje bezbednosti naših vojnika i naših objekata u Siriji. I to će biti takvi koraci koje će svi zapamtiti - naglasio je Putin.

Situaciju sa napadom turskog lovca na ruski avion ne treba porediti sa današnjom tragedijom - do nje je doveo čitav splet tragičnih slučajnosti, komentarisao je ruski predsednik.

- Što se tiče vašeg poređenja sa poznatim događajima, kada je turski lovac oborio naš avion, to je ipak druga situacija. Tada je turski lovac namerno oborio naš avion. Ovde se pre čini da je u pitanju niz tragičnih slučajnosti, jer nije izraelski avion obarao naš - objasnio je Putin.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je avion Il-20 oboren raketom sirijskog sistema S-200, nakon što su izraelski avioni namerno stvorili opasnu situaciju u području sirijske Latakije. Krijući se iza ruskog aviona, izraelski avioni su ga stavili na udar sirijskih sistema PVO S-200.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.