Putin ni reči o tajnom oružju, ali nema radijacije

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ni reči o tajnom oružju, ali "nema radijacije"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da posle nedavne smrtonosne eksplozije na vojnom poligonu na severozapadu Rusije nije bilo nikakve pretnje od radijacije.

Foto: screenshot/Youtube/Aljazeera

Posle razgovora sa predsednikom Finske Saulijem Niinistom, Putin je danas rekao da susedne zemlje nisu zabeležile bilo kakav rast radioaktivnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Putin je rekao i da su žrtve radile "veoma važan posao za bezbednost zemlje", ali nije naveo koje su oružje testirale. Pojedini stručnjaci veruju da se eksplozija dogodila tokom testiranja krstareće rakete na nuklearni pogon.

Šta su testirali Rusi - Dokaz o "oružju sudnjeg dana"?!

U incidentu na poligonu ruske mornarice u gradu Njonoksa na Belom moru 8. avgusta poginula su dva vojnika i pet nuklearnih inženjera.

Posle eksplozije je nakratko došlo do rasta nivoa radijacije u obližnjem Severodvinsku, ali ruske vlasti insistiraju da zabeleženi nivoi nisu predstavljali bilo kakvu opasnost za lokalno stanovništvo.



Izvor: YouTube/Strontium Milks

Pročitajte još:

Snimak eksplozije u NUKLEARNOM POSTROJENJU u Rusiji!

Rusija: Pište Gajgerovi brojači, meštani u HOROR filmu

Norveška otkrila radijaciju posle akcidenta u Rusiji

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Bez pretnje od radijacije posle eksplozije na vojnom poligonu

Izvor: Danas, 21.Avg.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da posle nedavne smrtonosne eksplozije na vojnom poligonu na severozapadu Rusije nije bilo nikakve pretnje od radijacije. Članak Putin: Bez pretnje od radijacije posle eksplozije na vojnom poligonu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.