Putin naložio da se pripreme mjere kao odgovor na sankcije

Izvor: Cafe.ba, 05.Avg.2014, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naložio da se pripreme mjere kao odgovor na sankcije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je izdao nalog vladi da pripremi mjere kao odgovor na evropske i američke sankcije koje su prošle sedmice uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize.

"Izdao sam danas ovaj nalog, jer je evidentno da je potrebno veoma pažljivo raditi kako bismo podržali ruske proizvođače, a da pritom ne ugrozimo potrebe potrošača", izjavio je Putin tokom radnog sastanka sa gubernatorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Voronješke oblasti Aleksejom Gordejevim.

Putin je naglasio da su pritisci političkim instrumentima na privredu neprihvatljivi i u suprotnosti sa svim normama i pravilima.

Predsjednik Rusije je podsjetio da je ruska vlada već predložila brojne mjere kao odgovor na sankcije koje su pojedine države uvele protiv Moskve.

"U trenutnim uslovima morali bismo da razmišljamo o tome da zaštitimo interese ruskih proizvođača", dodao je Putin.

On je naglasio da to mora da bude urađeno veoma pažljivo da bi se istovremeno podržali domaći proizvođači, a da to ne naškodi potrošačima, prenio je AFP.

I ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da Moskva treba da razmotri moguće kontra-mjere nakon što je EU uvela sankcije protiv ruske kompanije za jeftine letove povodom krize u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.