Putin na godišnjoj konferenciji pred rekordnih 1.895 novinara (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na godišnjoj konferenciji pred rekordnih 1.895 novinara (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da globalne klimatske promene predstavljaju nove izazove za Rusiju.

Putin je to izjavio na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare u Moksvi koja je počela pitanjem o klimatskim promenama.

On je ukazao da globalno zagrevanje može da predstavlja pretnju za ruske arktičke gradove i mesta izgrađena na permafrostu, odnosno zemljištu gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << večiti led.

Klimatske promene mogu da pokrenu požare, razarajuće poplave i izazovu druge negativne posledice, dodao je Putin, prenosi AP.

Ruski predsednik je izrazio sumnju u tačnost procena ljudskog uticaja na klimatske promene, ali je pozvao na minimiziranje tog uticaja, prenosi Tass.

Za ovogodišnju Putinovu konferenciju za medije akreditovan je rekordan broj novinara - 1.895.

Putin ranije počinje da se sprema za godišnju konferenciju, a prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, ruski predsednik je tim povodom razgovarao s ministrima, vicepremijerima i šefovima federalnih agencija da bi dobio najnovije informacije o društvenoj i ekonomskoj situaciji u zemlji. Prošle godine su za ovaj događaj bila akreditovana 1.702 novinara.

Ovo je 15. Putinova godišnja konferencija, a prvi put je održana 2001, i tada je pratilo više od 500 novinara, podseća Tass.

Ta prva konferencija je i najkraće trajala, jedan sat i 35 minuta. Najduža je trajala 2008. - četiri sata i 40 minuta, a od 2004. godine sve konferencije su trajale duže od tri sata.

Prošle godine, Putin je godišnju konferenciju održao 20. decembra i trajala je tri sata i 43 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REKORDAN BROJ novinara na Putinovoj godišnjoj konferenciji

Izvor: Blic, 19.Dec.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin danas će održati tradicionalnu godišnju konferenciju za koju je akreditovan rekordan broj novinara - 1.895.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.