Putin i Sarkisjan: Dijalogom rešiti krizu u Jermeniji

Izvor: B92, 25.Apr.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Sarkisjan: Dijalogom rešiti krizu u Jermeniji

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin i jermenski kolega Armen Sarkisjan razgovarali su danas telefonom o aktuelnoj situaciji u Jermeniji, saopštio je Kremlj.

Oni su se saglasili da je od ključne važnosti da sve političke snage u Jermeniji pokažu uzdržanost i odgovornost kako bi se dijalogom prevazišla politička kriza.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Putin i Armen Sarkisjan istakli su da je za prevazilaženje unutrašnje krize važno da se što pre pokaže uzdržanost i odgovornost, spremnost za rešavanje postojećih problema konstruktivnim dijalogom uz poštovanje ustava", navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

U ponedeljak je ostavku na funkciju premijera Jermenije podneo Serž Sargsjan, koji je prethodno skoro deceniju bio predsednik države, nakon uličnih protesta zbog optužbi da je manipulisao ustavom kako bi se održao na vlasti.

Predsednik Jermenije je ranije najavio da će započeti razgovore sa "parlamentarnim i vanparlamentarnim predstavnicima" kako bi pokušali da reše aktuelnu političku krizu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin i Sarkisjan: Dijalogom rešiti krizu u Jermeniji

Izvor: Blic, 25.Apr.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin i jermenski kolega Armen Sarkisjan složili su se danas da je od ključne važnosti da sve političke snage u Jermeniji pokažu uzdržanost i odgovornost kako bi se dijalogom prevazišla politička kriza.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.