Putin i Makron razgovarali o situaciji u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 10.Avg.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Makron razgovarali o situaciji u Siriji

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom i tom prilikom je zaključeno da je zajednička humanitarna operacija u Siriji bila izuzetno uspešna, saopštila je pres-služba Kremlja.

Kako je istaknuto, reč je o operaciji dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sirije u provinciji Istočna Guta.


Predsednici su takođe istakli važnost da se što pre pokrene obnova infrastrukture u Siriji kako bi izbeglice počele da se vraćaju svojim kućama.


„Putin je istakao da je izuzetno važno da se međunarodna zajednica uključi u proces obnove ekonomske infrastrukture u Siriji, kao i u proces povratka izbeglica i privremeno raseljenih lica na njihovo mesto stalnog boravka“, ističe se u saopštenju.
 
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tramp i Makron održali sastanak telefonom, razgovarali o NAJBITNIJIM SVETSKIM TEMAMA

Izvor: Blic, 11.Avg.2018, 09:42

Američki predsednik Donald Tramp telefonom je razgovarao sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom i na dnevnom redu su bile trgovina, Iran i Bliski istok, saopšteno je danas iz Bele kuće.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.