Putin i Erdogan o Siriji i razvoju rusko-turske saradnje

Izvor: RTS, 21.Okt.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan o Siriji i razvoju rusko-turske saradnje

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozitivno su ocenili zajedničke napore u okviru procesa pregovora u Astani o rešavanju situacije u Siriji, a izrazili su zadovoljstvo i razvojem rusko-turske saradnje u različitim oblastima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Tokom detaljne razmene mišljenja o sirijskom problemu, sagovornici su izneli ohrabrujuću ocenu o zajedničkim naporima u okviru procesa u Astani, što se moglo videti kroz uspostavljanje zona deeskalacije u Siriji", saopštila je u petak Pres služba Kremlja, prenosi Tas.

Putin i Erdogan su razgovarali i o izgledima za redovni, sedmi sastanak o Siriji u Astani krajem meseca, a pomenuli su i praktična pitanja u vezi sa daljom koordinacijom napora u cilju rešavanja situacije u Siriji, navodi se u saopštenju.
Dvojica predsednika su, tokom razgovora, izrazila zadovoljstvo sadašnjim tempom razvoja rusko-turske saradnje u raznim oblastima, istakavši uspešnu primenu sporazuma postignutih na samitu u Ankari 28. septembra, uključujući one u vezi sa bilateralnom trgovinom.
Uz to, Putin i Erdogan su se dogovorili da nastave održavanje ličnih kontakata.
"Razgovor je protekao u poslovnoj i plodonosnoj atmosferi, a bio je usmeren na proširenje saradnje na bilateralnom, ali i na regionalnom planu", zaključila je Pres služba Kremlja.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O čemu su telefonom pričali Putin i Erdoan?

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2017

MOSKVA - Ruski i turski predsjednici Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdoan u telefonskom razgovoru su pozitivno ocijenili zajedničke napore u okviru procesa pregovora u Astani o rješavanju situacije u Siriji i izrazili zadovoljstvo razvojem rusko-turske saradnje u različitim oblastima, saopštila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Evo šta su bile glavne teme razgovora Putina i Erdogana

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2017

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozitivno su ocenili zajedničke napore u okviru procesa pregovora u Astani o rešavanju situacije u Siriji, a izrazili su i zadovoljstvo razvojem rusko-turske saradnje u različitim oblastima...- Tokom detaljne razmene mišljenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.