Putin dodelio zvanje „Heroj Rusije“ pilotima koji su prizemljili putnički avion bez točkova u kukuruzno polje

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin dodelio zvanje „Heroj Rusije“ pilotima koji su prizemljili putnički avion bez točkova u kukuruzno polje

Predsednik Rusije Vladimir Putin dodelio je zvanje „Heroj Rusije“ pilotima koji su 15. avgusta prizemljili putnički avion u kukuruzno polje u Podmoskovlju, spasivši živote putnika.
„Potpisao sam ukaz o nagradi posade aviona koji je, kao što je poznato, prinudno sleteo kod aerodroma ’Žukovski‘“, rekao je predsednik Putin otvarajući savetovanje sa stalnim članovima Saveta za bezbednost Rusije. Ruski predsednik je rekao da su glavni pilot i kopilot aviona, Damir Jusupov i Georgij Murzin, nagrađeni zvanjima „Heroj Rusije“, dok su ostali članovi posade nagrađeni Ordenima za hrabrost. foto: RIA Putin je rekao da se nada da će takvih događaja biti što manje. „Voleo bih da se ništa slično nije ni dogodilo“, rekao je ruski predsednik. On je naglasio da se kvalitet pripreme letačkog sastava kompanije „Uralske avio-linije“ može smatrati zadovoljavajućim. Avion A321 „Uralskih avio-linija“ sa 226 putnika i sedam članova posade leteo je iz Moskve u Simferopolj. Odmah nakon uzletanja s aerodroma „Žukovski“ avion je naleteo na jato galebova, koji su uleteli u motor. Piloti su odlučili da slete u kukuruzno polje nedaleko od sela Rjabinskoje. Nije bilo vremena za izbacivanje goriva i spuštanje točkova, a prema rečima direktora „Rosavijacije“ Aleksandra Neradka, to je bila jedina ispravna odluka.  Avion se uspešno prizemljio s isključenim motorima i podignutim točkovima. Posada je evakuisala putnike. Prema poslednjim podacima, za medicinsku pomoć se obratilo 76 osoba, među kojima je 19 dece.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Svi se sećaju čuvenog sletanja aviona na njujoršku reku, ali ovo što su izveli ruski piloti je bilo MNOGO TEŽE. Evo zašto

Izvor: Blic, 16.Avg.2019

Ujutro, 15. avgusta, piloti Damir Jusupov i Georgi Murzin sleteli su prinudno avionom "erbas A321" u polje kukuruza nedugo nakon poletanja sa aerodroma Žukovski nedaleko od Moskve.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.