Putin dobio ličnu poruku od Kim Džong Una

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin dobio ličnu poruku od Kim Džong Una

Predsednik Prezidijuma Vrhovne narodne skupštine Severne Koreje Kim Džong Nam predao je predsedniku Vladimiru Putinu ličnu poruku od predsednika Severne Koreje Kim Džong Una.

"Imam čast da vam prenesem iskrene pozdrave od predsednika [Državnog saveta Severne Koreje], druga Kim Džong Una, upućene Vama", rekao je Nam na sastanku sa šefom ruske države, te mu predao poruku, prenosi TASS.

Tokom sastanka predsednik Ruske Federacije je istakao da su čelnici SAD-a i Severne Koreje na samitu, gurnuli u stranu izglede za veliki vojni sukob na Korejskom poluostrvu.

"Pozdravljamo i cenimo rezultate sastanka severnokorejskog lidera Kim Džong Una i Sjedinjenih Država gospodina Trampa, koji je održan nedavno, 12. juna", - rekao je Putin na sastanku sa Namom.

Ruski predsednik je dodao da je samit između SAD-a i Severne Koreje gurnuo u stranu izglede za veliki vojni sukob na Korejskom poluostrvu.

"To je zabrinjavalo ceo svet, jer je moglo dovesti do veoma ozbiljnih posledica, do velikog vojnog konflikta", rekao je Putin.

"Zahvaljujući tom sastanku, ovaj nepovoljni scenario je gurnut u stranu, te su se pojavili izgledi za rešavanje svih problema mirnim i diplomatskim sredstvima."

Poziv Kim Džon Unu da poseti Rusiju

Putin je takođe potvrdio poziv lideru Severne Koreje Kim Džong Unu da poseti Rusku Federaciju. Prema rečima šefa ruske države, poseta može biti kao poseban susret, kao i da se susret može održati na marginama Istočnog ekonomskog foruma u ​​septembru u Vladivostoku.

"Želim da potvrdim i da Vas zamolim da prenesete predsedniku Severne Koreje, Kim Džong Unu naš poziv da poseti Rusiju", rekao je Putin.

"U tom smislu, susret može da se organizuje u okviru Istočnog ekonomskog foruma u ​​Vladivostoku u septembru ove godine, a može da se organizuje posebno", dodao je on.

Međukorejsko pitanje

Putin je takođe dodao da pozdravlja kontakte lidera Severne i Južne Koreje.

"Uvek smo pokušavali da rešimo sve probleme oko Korejskog poluostrva. Želim da istaknem u vezi s tim, da mi svakako pozdravljamo kontakte koji su započeli između lidera Severne i Južne Koreje", zaključio je Putin.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.