Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao maduru godišnjicu nezavisnosti Venecuele

Predsednik Vladimir Putin čestitao je Venecueli 208. godišnjicu nezavisnosti, saopštilo je Ministarstvo za veze i informacije te južnoameričke zemlje.
Državna televizija Venecuele prenela je poruku koju je Putin uputio predsedniku Nikolasu Maduru. „Odnosi naših država razvijaju se u duhu sveobuhvatnog strateškog partnerstva. Postignut je visok nivo bilateralne saradnje u politici, trgovini, energetici, nauci i tehnici i u drugim sferama“, navedeno je u poruci ruskog lidera, prenose RIA Novosti. Putin je potvrdio da će Rusija nastaviti dosledno da podržava zakonitu vladu i narod Venecuele u rešavanju složenih problema s kojima se suočavaju. „Iskreno želim tebi, dragi Nikolas, dobro zdravlje i uspeh, a svim tvojim sugrađanima mir i blagostanje“, napisao je Putin obraćajući se venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru. Teritorija Venecuele bila je u sastavu španskih poseda od 16. veka. Kolonijalne vlasti je svrgnula grupa članova gradskog saveta Karakasa, a nacionalni kongres 5. jula 1811. godine proglasio je nezavisnost. Rat protiv kolonizatora trajao je još deset godina i završio se tek 1821. godine, pod rukovodstvom Simona Bolivara.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.