Putin čestitao Dan pobede nad fašizmom - Ne sme se dozvoliti prekrajanje istorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2021, 13:23

Putin čestitao Dan pobede nad fašizmom - Ne sme se dozvoliti prekrajanje istorije

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maj, liderima članica Zajednice nezavisnih država (ZND), republika nekadašnjeg Sovjetkog Saveza, kao i predsednicima Abhazije i Osetije, i građanima Gruzije i Ukrajine, uz poruku da se ne sme dozvoliti prekrajanje istorije.

Kako je saopšteno danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Moskvi, Putin je čestitao je 76. godišnjicu pobede Sovjetskog Saveza (nad fašizmom) u Velikom otadžbinskom ratu, liderima i narodima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije i Južne Osetije, kao i narodima Gruzije i Ukrajine.

"Danas imamo moralnu obavezu da pažljivo negujemo sećanja na te teške godine i da naša sećanja predamo novim naraštajima. Zajednički se moramo odupreti pokušajima da se prekraja i falsifikuje istorija, revidira ishod Drugog svetskog rata i opravdavaju gnusni zločini koje su činili nacisti i njihovi saradnici", poručio je predsednik Putin, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin je izrazio uverenje da će "tradicija bratskog prijateljstva i uzajamne privrženosti, koja je opstala i u ratnim iskušenjima, ostati čvrst temelj konstruktivnih dobrosusedskih odnosa između zemalja članica i njihovih naroda", prenosi TASS.

Ruski predsednik je izrazio zahvalnost ratnim veteranima i sovjetskim radnicima i poželeo im dobro zdravlje i dugovečnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PUTIN ČESTITAO DAN POBEDE! Predsednik Rusije uputio moćnu bratsku poruku - "to je naša moralna obaveza"

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021

Danas je 76. godišnjica pobede Sovjetskog Saveza nad fašizmom u Velikom otadžbinskom ratu..Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maj, liderima članica Zajednice nezavisnih država (ZND), republika nekadašnjeg Sovjetkog Saveza, kao i predsednicima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.