Putin čestitao

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 10:30

Putin čestitao

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je indijskoj koleginici Droupadi Murmi i premijeru Narendri Modiju 75. godišnjicu nezavisnosti Indije.

"U decenijama otkako je vaša zemlja postala nezavisna, postigla je opštepriznat napredak u raznim oblastima, uključujući ekonomiju, socijalna pitanja, nauku i tehnologiju. Indija s pravom uživa značajan autoritet na svetskoj sceni i ima konstruktivnu ulogu u rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medjunarodnih problema“, stoji u saopštenju Kremlja, prenosi TAS S.

U Putinovoj poruci navedeno je da se odnosi Rusije i Indije razvijaju u "duhu privilegovanog strateškog partnerstva“ i da Moskva i Nju Delhi uspešno sarađuju u različitim oblastima, kao i okviru UN, BRIKS, Šangajske organizacije za saradnju i drugih multilateralnih organizacija.

"Siguran sam da će naši zajednički napori obezbediti nastavak razvoja čitavog niza plodonosnih rusko-indijskih veza u korist naše dve zemlje i u interesu jačanja regionalne i globalne bezbednosti i stabilnosti“, istakao je Putin u poruci, prenosi TAS S.

Indija danas slavi svoj nacionalni praznik, Dan nezavisnosti. Ta zemlja je nezavisnost stekla 15. avgusta 1947. godine, tačno u ponoć, a tada je prvi premijer nezavisne Indije Džavaharlal Nehru podigao nacionalnu zastavu iznad Crvene tvrdjave, koja je postala simbol povlačenja britanskih kolonijalista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin čestitao Dan nezavisnosti Indije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je indijskoj koleginici Droupadi Murmi i premijeru Narendri Modiju 75. godišnjicu nezavisnosti Indije, navodi se u poruci objavljenoj danas na sajtu Kremlja..."U decenijama otkako je vaša zemlja postala nezavisna, postigla je opštepriznat napredak u raznim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.