Putin: Za nekoliko sati ponovo možemo ojačati prisustvo

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Za nekoliko sati ponovo možemo ojačati prisustvo

Predsednik Rusije Vladimir Putin naveo je da ta zemlja povlači većinu svojih vojnih snaga iz Sirije, ali one se mogu vratiti u roku od nekoliko sati ukoliko bude potrebno.
Vladimir Putin je istakao da su ruske baze u Siriji dobro zaštićene.

Putin je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakao da je povlačenje dogovoreno sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, dodajući da se borba protiv teororizma nastavlja.
Sumirajući rezultate petomesečne vojne kampanje protiv terorizma u Siriji, ruski predsednik je podsetio da je Moskva od početka govorila da će ova operacija imati ograničen rok.
"Stvorili smo uslove za mirovni proces. Uspostavili smo konstruktivnu i pozitivnu saradnju sa SAD i drugim zemljama kao i sa uglednim opozicionim snagama u Siriji koje zaista treba da okončaju rat i nađu političko rešenje. A vi, ruski vojnici, popločali ste put za to," rekao je Putin u Kremlju obraćajući se ruskim vojnicima koji su učetvovali u kampanji.
Prema njegovim rečima, Rusiji je dovoljno doslovno nekoliko sati da ponovo ojača svoje prisustvo u regionu do mere koju bude nalagala situacija, prenosi AFP.
Moskva će, naglasio je Putin, nastaviti da nadgleda sporazum o prekidu neprijateljstava i Rusija će ostaviti u Siriji protivvazdušni raketni sistem odbrane S-400.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putin: Za nekoliko sati ponovo možemo ojačati prisustvo u Siriji

Izvor: RTS, 17.Mar.2016

Predsednik Rusije Vladimir Putin naveo je da ta zemlja povlači većinu svojih vojnih snaga iz Sirije. Ističe da se one, međutim, mogu vratiti u roku od nekoliko sati ukoliko bude potrebno. Tok ruskih vojnih operacija bio je apsolutno transparentan, poručuju iz ruskog Ministarstva spoljnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.