Putin: Spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da poguramo proces razoružanja

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da poguramo proces razoružanja

Rusija će nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali spremna je da učini sve kako bi se „pogurao proces razoružanja“, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. "Naša vojska i mornarica dokazali su svoju veliku spremnost i nameravamo da izgradimo odbrambene sposobnosti, stavimo na borbeno dežurstvo hipersonično, lasersko i drugo moderno naoružanje koje druge zemlje još nemaju", rekao je Putin na sastanku sa visokim oficirima i tužiocima povodom njihovog imenovanja na više položaje i dodeljivanja najviših vojnih (specijalnih) zvanja, prenose RIA Novosti. Ali to, primetio je predsednik, "nije razlog da Rusija bilo kome preti". "Suprotno tome, spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da poguramo proces razoružanja, uzimajući u obzir naše najnovije sisteme naoružanja, čiji je zadatak isključivo da garantuje bezbednost, uzimajući u obzir rastuće pretnje za nas", objasnio je predsednik.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Jačamo odbranu, nikome ne pretimo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali da to ne znači da nekome preti i da je spremna da učini sve da bi podstakla proces razoružavanja..."Naša vojska i mornarica su dokazale visoku spremnost i nameravamo da jačamo naš...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.