Putin: Ruska vojska će otići ako Sirija to zatraži

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ruska vojska će otići ako Sirija to zatraži

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će ruske trupe napustiti Siriju kad se rat u toj zemlji završi ako sirijska vlada to zatraži.

Govoreći na konferenciji o energetici u Moskvi, Putin je rekao da sve strane trupe treba da odu iz Sirije kada se rat završi.

Upitan da li će i Rusija biti spremna da se povuče, Putin je rekao da će povući vojnike ako sirijska vlada to zatraži. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Rusija se 2015. godine uključila u rat u Siriji da bi podržala svog saveznika, predsednika Sirije Bašara el-Asada, i pomogla je vladinim snagama da povrate veći deo teritorije koju su držali pobunjenici.

U Siriji se trenutno nalaze dve ruske baze, pomorska i vazduhoplovna. Kremlj je ranije kritikovao američko vojno angažovanje u Siriji, tvrdeći da ga nisu odobrile ni UN ni vlada u Damasku.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Strane trupe da se povuku iz Sirije, i mi ćemo

Izvor: RTS, 03.Okt.2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da želi da se sve strane vojne snage povuku iz Sirije po završetku rata i istakao da bi i ruske snage to učinile kada bi sirijska vlada zatražila, javlja AP. Rusija će sarađivati sa SAD i aktuelnim predsednikom Trampom, izjavio je predsednik Rusije. ...

Nastavak na RTS...

"Ruska vojska će otići ako Sirija to zatraži"

Izvor: B92, 03.Okt.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će ruske trupe napustiti Siriju kad se rat u toj zemlji završi ako sirijska vlada to zatraži...Govoreći na konferenciji o energetici u Moskvi, Putin je rekao da sve strane trupe treba da odu iz Sirije kada se rat završi...Upitan da li će i Rusija biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.