Putin: Ruska mornarica može dati dostojan otpor svakom agresoru

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ruska mornarica može dati dostojan otpor svakom agresoru

Ratna mornarica Rusije koristi najsavremeniju vojnu tehniku i može da pruži otpor svakom agresoru, rekao je predsednik Vladimir Putin na glavnoj paradi u čast Dana Ratne mornarice.
„Danas odajemo počast onima koji su u različitim vremenima, verom i istinom, služili Rusiji“, rekao je ruski lider. Predsednik je obratio pažnju na savremeno stanje ruske flote, na nove brodove koje su dobile flote (njih 15), kao i na obnavljanje infrastrukture. On je najavio i izgradnju jedinstvene flote.
„Junaštvo mornara, talenat zapovednika flote i brodograditelja, odvažnost naučnika i hrabrost istraživača doneli su Rusiji veliku pomorsku slavu. Mi ćemo, ne samo biti na toj visini, već ćemo ići i dalje - u dugoročnoj perspektivi ćemo izgraditi flotu jedinstvenu po svim mogućnostima. Flotu jake i suverene države“, obećao je Putin. „Naša Ratna mornarica osigurava zaštitu granica naše države, osigurava državne interese“, rekao je on i dodao da Ruska mornarica može dati dostojan otpor svakom agresoru.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.