Putin: Rusija neće braniti sportistima učešće na ZOI

Izvor: VOA, 06.Dec.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija neće braniti sportistima učešće na ZOI

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija neće sprečiti sportiste iz te zemlje da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji 2018. nakon što je Međunarodni olimpijski komitet saopštio da će ruskim timovima zabraniti učešće zbog dopinga. Ruski tim neće moći da se takmiči pod svojom zastavom, ali Putin kaže da neće sprečiti sportiste da se takmiče u „personalnom kapacitetu“ u Pjongčangu. MOK je precizirao da ruski sportisti mogu da se takmiče pod nazivom „olimpijci iz Rusije“. Rusija je kažnjena odlukom Međunarodnog olimpijskog komiteta zbog navoda da je učestvovala u dopingu sportista iz te zemlje tokom Olimpijskih igara u Sočiju 2014. Vladimir Putin ocenio je da je takva odluka politička. “Deluje kao orkestrirana I politički motivisana odluka. Svi to vidimo, nema sumnje u to”, rekao je Putin. Ruski olimpijski komitet je kažnjen sa 15 miliona dolara, a predsednik tog komiteta Aleksandar Žukov suspendovan iz Međunarodnog olimpijskog komiteta.        

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Putin neće zabraniti ruskim sportistima takmičenje na ZOI (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2017, 12:27

"Bez ikakve sumnje, mi nećemo odrediti zabranu ni za jedan sport, nećemo braniti našim olimpijcima da se takmiče. Ko god želi da se takmiči to odlučuje na ličnom nivou", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin..."Za njih to je veoma važno, tako da vodeći se tom idejom, nećemo zabraniti nikome....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.