Putin: Rusija će odlučno štititi prava sunarodnika

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija će odlučno štititi prava sunarodnika

 Rusija će odlučno štititi prava sunarodnika, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na Svetskom kongresu sunarodnika u Moskvi, prenose RIA Novosti.
Po rečima Putina, u jednom broju zemalja na delu je rusofobija i druge forme agresivnog nacionalizma.
„To vidimo u Ukrajini, baltičkim državama i drugim državama. Revidira se istorija, vodi se rat protiv spomenika, ruskog jezika", navodi ruski lider.
„Ljude plaše i jednostavno terorišu. Prirodna težnja svakog čoveka da sačuva svoje naciponalne korene se proglašava zločinom, separatizmom. Pravo na slobodu govora, na čuvanje svojih tradicija se grubo bazi", naglasio je Putin. On je dodao da se to odražava na civile. „Mi ćemo odlučno štititi naša prava i interese. Za to ćemo koristiti sve postojeće bilateralne i međunarodne mehanizme, nastavićemo sa pružanjem podrške fonfu podrške i zaštite prava sunarodnika", izjavio je predsednik.
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Popularizacija ruskog jezika prioritet Rusije

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2018

Očuvanje i popularizacija ruskog jezika je prioritet Rusije, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.. "Među našim prioritetima je očuvanje i popularizacija ruskog jezika", rekao je Putin, govoreći na VI Svetskom kongresu sunarodnika koji žive u inostranstvu. Predsednik je takođe saopštio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.