Putin: Rusija će i dalje pružati sveobuhvatnu pomoć vlastima i stanovništvu Abhazije

Izvor: Vostok.rs, 30.Sep.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija će i dalje pružati sveobuhvatnu pomoć vlastima i stanovništvu Abhazije

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je abhaskom kolegi Raulu Hadžimbu državni praznik - Dan pobede i Dan nezavisnosti, ističući da će Rusija i dalje pružati sveobuhvatnu pomoć vlastima i narodu Abhazije, navodi se u saopštenju za štampu Kremlja.

"Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je čestitku predsedniku Abhazije Raulu Hadžimbi na nacionalni praznik - Dan pobede i Dan nezavisnosti. Putin je potvrdio da će Rusija nastaviti da u potpunosti pruža vlastima i narodu Abhazije sveobuhvatnu pomoć u rešavanju problema sa kojima se suočavaju", dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da je ruski lider ukazao na značajne uspehe Abhazije u socio-ekonomskom razvoju, izgradnje državnih institucija i nacionalne bezbednosti napravljena tokom godina koje su prošle od proglašenja nezavisnosti.

Moskva je 26. avgusta 2008. godine priznala suverenitet Abhazije i Južne Osetije. Ruski lider je više puta izjavio da je priznavanje nezavisnosti dve bivše gruzijske autonomije realnost koja ne podleže reviziji. Nakon toga, Abhaziju i Južnu Osetiju priznale su Nikaragva, Venecuela, Nauru, Vanuatu, Tuvalu, i ove godine Sirija.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.