Putin: Rusija nije dozvolila da se Sirija raspadne

Izvor: Vostok.rs, 18.Okt.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija nije dozvolila da se Sirija raspadne

Rusija je oslobodila gotovo čitavu teritoriju Sirije i nije dozvolila državi da se raspadne, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.
"Tokom ovih godina oslobodili smo skoro 95% celokupne teritorije Sirijske Arapske Republike, to je prvo. Drugo, utvrdili smo tamo državnost, nismo dozvolili da se zemlja raspadne", rekao je Putin na sastanku Diskursnog međunarodnog kluba "Valdaj", odgovarajući na pitanja .



Kako je rekao predsednik Putin, Rusija je pokrenula operaciju u Siriji zbog pretnje terorizma, uključujući i za Rusku Federaciju.

"On (terorizam), naravno, predstavlja veliku pretnju za našu zemlju, zato smo započeli aktivne operacije u Siriji. Terorizam predstavlja veliku prijetnju i našim susedima, uključujući Avganistan", rekao je Putin.

Prema rečima Putina, u celini, u Rusiji nije pobeđen terorizam "ali smo mu naneli ogromnu štetu, tako da se situacija u Ruskoj Federaciji fundamentalno promenila".


Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan odbio mirovni sporazum sa Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2018

Premijer Japana Šinzo Abe smatra da je potpisivanje mirovnog sporazuma sa Rusijom nemoguće pre rešenja teritorijalnih pitanja, kako je predložio predsednik Rusije Vladimir Putin na marginama Istočnog ekonomskog foruma...- Mi smo zaista kasnije zajedno otišli na omladinski turnir u džudu. Zaista...

Nastavak na Vesti-online.com...

„Oni koji žele da iranske trupe napuste Siriju moraju dati garancije da se neće mešati u unutrašnje poslove zemlje“

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2018, 11:37

Oni koji žele da iranske trupe napuste Siriju moraju dati garancije o nemešanju u poslove Sirijske Arapske Republike, izjavio je ruski predsjednik Vadimir Putin.. . "Da bi Sirija imala priliku da odbije usluge svojih saveznika, od kojih je jedan, naravno Iran, moraju se stvoriti uslovi za siguran...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.