Putin: Poštovaću Ustav, odlazim s mesta predsednika 2024.

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Poštovaću Ustav, odlazim s mesta predsednika 2024.

Vladimir Putin izjavio je u petak da će poštovati ruski ustav koji zabranjuje dva predsednička mandata zaredom, što znači da odlazi s te dužnosti 2024. kada mu istekne sadašnji mandat.

Ova izjava, koju je dao novinarima na Međunarodnom privrednom forumu u Sankt Peterburgu i koju je prenosila državna televizija, ne predstavlja iznenađenje i ne znači nužno da će se odreći vlasti za šest godina, ocenjuje Rojters.

Putin je već jednom odstupio s dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predsednika. Bilo je to 2008. nakon što je odslužio dva mandata, ali se vratio se 2012.

U međuvremenu je obavljao dužnost premijera. Takav manevar legalno može ponovo da izvede.

"Uvek sam se strogo pridržavao Ustava Ruske Federacije", rekao je Putin odgovarajući na pitanje hoće li i kada otići s dužnosti.

"U Ustavu je jasno napisano da niko ne može služiti više od dva mandata zaredom... Ja nameravam da se pridržavam tog propisa".

Putin je s lakoćom pobedio na predsedničkim izborima u martu, osvojivši novi šestogodišnji mandat.

0

Da

0

Ne
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.