Putin: Pobeda će biti naša, dobrodošli kući VIDEO

Izvor: B92, 30.Sep.2022, 18:59

Putin: "Pobeda će biti naša, dobrodošli kući" VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin došao je na miting-koncert na Crvenom trgu koji se održava u znak podrške rezultatima referenduma.

Obraćajući se okupljenima, Putin je rekao da je dan potpisivanja sporazuma o prisajedinjenju četiri nova regiona Rusiji – istorijski.

"Danas nam je poseban, svečan i, bez ikakvog preterivanja, istorijski dan – dan istine i pravde“, istakao je šef države.

Kako je istakao, savremena Rusija je ljudima koji žive >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti pružila pravo izbora – i oni su napravili izbor da budu sa Rusijom. Decenijama su pokušavali da iskorene istorijsku svest kod stanovnika Donbasa, ali oni su sačuvali ljubav prema otadžbini.

"Tokom specijalne operacije borci junački štite Donbas, učinićemo sve da podržimo nove teritorije i njihovu bezbednost", dodao je ruski lider.

Rusija je postala snažnija, snaga je u istini, poručio je Putin.

"Rusija ne samo da otvara vrata našeg rodnog doma za našu braću i sestre, ona im otvara svoje srce. Dobro došli kući“, rekao je Putin.

Okupljeni na proslavi pozdravili su ovaj poziv burnim aplauzom.

Putin je završio svoj govor rečima: "Pobeda će biti naša."

Putin trenutno ne planira da poseti četiri ukrajinska regiona koje je Moskva pripojila svojoj teritoriji dok traje vojni sukob sa Kijevom, rekao je portparol Kremlja.

"Ne još, jer ima mnogo posla, ali će se to sigurno dogoditi posle nekog vremena“, rekao je Dmitrij Peskov na pitanje o mogućnosti takve posete, prenose ruske novinske agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.