Putin: Pitanje razmene ukrajinskih mornara za sada nije na dnevnom redu

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2018, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Pitanje razmene ukrajinskih mornara za sada nije na dnevnom redu

Pitanje razmene ukrajinskih mornara koji su uhapšeni zbog provokacije u Kerčkom moreuzu nije na dnevnom redu. Moskva namerava da potvrdi da je Kijev organizovao provokaciju i da to pravno zabeleži, izjavio je predsednik Vladimir Putin.
„Za sada pitanja razmene nisu na dnevnom redu. I ukrajinska strana takva pitanja nije ni potezala. Sada je i rano govoriti o tome. Sada je u toku istraga, potrebno je da potvrdimo da je karakter dejstava ukrajinskih vlasti bio provokativan i da to sve zabeležimo u pravnim dokumentima“, rekao je Putin na konferenciji za novinare na završnici samita G20.  Ruski predsednik je na raniji poziv G7 da oslobodi ukrajinske mornare podsetio na proizvoljno ponašanje prilikom hapšenja ruskih ribara. „Što se tiče vraćanja brodova i mornara - hajde da se setite ribara koje su uhapsili u Azovskom moru bez ikakvih osnova, uopšte bez ikakvih osnova“, rekao je Putin novinarima. On je naveo da sporazum iz 2003. godine podrazumeva postojanje zone teritorijalnih voda u dužini od pet kilometara, dok je ostatak mora zajednički, uključujući i njegovo korišćenje u ekonomske svrhe. „Ribari nisu bili čak ni u toj petokilometarskoj zoni. Uhapsili su ih i još drže kapetana, bez ikakvih osnova. To je prosto proizvoljno ponašanje“,  rekao je predsednik.  Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.