Putin: Ozbiljna greška

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 12:34

Putin: Ozbiljna greška

Moskva -- Povlačenje SAD iz Sprazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa je ozbiljna greška, kaže ruski predsednik Vladimir Putin.

On dodaje da to povećava rizik od trke u naoružanju.

Rusija je i dalje uverena da je Sporazum INF važan element arhitekture usmeren na obezbedivanje globalne bezbednosti i strateške stabilnosti, navodi se u saopštenju o dodatnim koracima usmerenim na deeskalaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenzija u Evropi nakon prestanka važenja Sporazuma INF koje je izdala pres služba Kremlja, preneo je TASS.

Sporazum je imao posebnu ulogu u održavanju predvidljivosti i suzdržanost u raketnom polju u evropskom prostoru, stoji u saopštenju.

Verujemo da je povlačenje SAD iz Sporazuma INF, što je dovelo do prestanka važenja ugovora, ozbiljna greška koja povećava rizik od trke u naoružanju, sukoba i nekontrolisane eskalacije, istakao je predsednik Rusije.

S obzirom na stalne tenzije između Rusije i NATO, nove pretnje evropskoj bezbednosti su jasne, dodao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Povlačenje SAD iz sporazuma INF je OZBILJNA GREŠKA

Izvor: Blic, 26.Okt.2020

Povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz Sprazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF) je ozbiljna greška koja povećava rizik od trke u naoružanju, istakao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.