Putin: Nemoguće je postići prodorna rešenja bez učešća javnih organizacija

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Nemoguće je postići prodorna rešenja bez učešća javnih organizacija

Predsednik Vladimir Putin je pozvao učesnike Sveruskog narodnog fronta da se uključe u rad kontrole, podrške i učešća u implementaciji ciljeva razvoja države. "Onda stvarno gradimo zemlju o kojoj sanjamo", rekao je Putin. Međutim, kako je naglasio predsednik, društvo treba da prati i rad vlasti, uprkos činjenici da postoji "dosta pristojnih, profesionalnih ljudi koji su zaista postavljeni za konačan pozitivan rezultat". Putin je ovaj posao nazvao izazovom koji zahteva hrabrost. Takođe je naglasio važnu ulogu organizacije u životu zemlje.
Prema njegovim rečima, nemoguće je postići prodorna rešenja bez učešća javnih organizacija, jer se sada zemlja suočava sa velikim zadacima. "Poslednjih godina, Sveruski narodni front je dokazao da u potpunosti ispunjava svrhu za koju je stvoren", zaključio je predsednik. Putin je naglasio da u državnim organima ima dosta dostojnih ljudi, ali da je potrebna kontrola javnih organizacija od strane civilnog društva. Prema njegovim rečima, situacije u kojima je izgrađena zdravstvena ustanova na selu, ali da je nemoguće doći do nje ili kada skupa medicinska oprema "leži u skladištima" su neprihvatljive. "Neophodno je da sve ovo radi. Bez kontrole javnih organizacija, ovaj posao ne može biti efikasan. Moramo podržavati i pomoći ljudima u vlasti koji odgovorno rade sa dušom", dodao je on. Predsednik je pozvao članove Sveruskog narodnog fronta "da aktivno učestvuju u ovom radu."
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.