Putin: Nemam nameru da budem na vlasti sto godina

Izvor: N1 televizija, 19.Mar.2018, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Nemam nameru da budem na vlasti sto godina

Vladimir Putin ponovo je izabran za predsednika Rusije sa 76,67 osvojenih glasova, saopštila je ruska Centralna izborna komisija posle prebrojanih 99,80 odsto glasačkih listića. Putin je posle pobede izjavio je da je Rusiji neophodan iskorak napred u razvoju zemlje u svim oblastima i najavio da nema nameru da bude "do sto godina na vlasti".

Ovim rezultatom Putin je potukao sopstveni rezultat osvojen na prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predsedničkim izborima 2012. godine kada je osvojio 64 odsto glasova i bolje prošao nego što su predviđale ankete poslednjih nedelja.

Izlaznost na izborima bila je 67,4 odsto. Njegov najbliži rival, komunista Pavel Grudinin, osvojio je oko 12 odsto glasova.

"Nama je neophodan odlučan korak napred u razvoju. Mi možemo to da učinimo, došli smo do takvog nivoa da možemo da napravimo taj iskorak", rekao je Putin u svom predizbornom štabu, nakon objavljivanja preliminarnih reultata predsedničkih izbora na kojima je apsolutni pobednik.

Putin, koji ima 65 godina, kazao je odgovarajući na pitanja novinara da mu je "smešno" pitanje da li će se kandidovati na nekim sledećim izborima ponovo za šefa države.

"Ja treba da budem ovde do sto godina? Ne!", rekao je Putin.

On je prethodno, u centru Moskve na skupu koji je zvanično nazvan "Rusija-Sevastopolj Krim", posvećen četvrtoj godišnjici pripajanja Krima Rusiji, rekao da je njegova pobeda "priznanje onoga što je učinjeno proteklih godina".

"Mislim da je to, kao minimum, priznanje za ono što što je učinjeno poslednjih godina u veoma složenim uslovima - poverenje i nada naših ljudi da ćemo raditi isto tako intenzivno i odgovorno, i još produktivnije", rekao je Putin.

 On je kazao i da Rusija ne poseduje hemijsko oružje kojim je u Velikoj Britaniji otrovan bivši ruski agent Sergej Skripalj, i da je Moskva otvorena za dalju saradnju sa Evropom.

"To je potpuna glupost, nonsens, da neko u Rusiji sebi dozvoli tako nešto uoči predsedničkih izbora i Svetskog fudbalskog šampionata. To je prosto nezamislivo", rekao je Putin na konferenciji za novinare posle izbora.

Putin je naveo da je o toj "tragediji" saznao iz medija.

"Da su to zaista bili nervni otrovi, oni bi umrli na mestu. Drugo, Rusija nema takvih sredstava", rekao je Putin.

"Mi smo sve naše hemijsko oružje uništili pod kontrolom međunarodnih posmatrača. Mi smo to učinili prvi, za razliku od nekih naših partneta, koji to, na žalost, još nisu učinili", rekao je ruski predsednik.

Naveo je da je Rusija spremna da učestvuje u istrazi, ali da je za to neophodno da postoji i zainteresovanost druge strane, a koju Moskva za sada ne vidi.

"Bez obzira na sve, mi smo spremni na zajednički rad, na rešavanje svih pitanja kako bi se prebolele teškoće", rekao je Putin, odgovarajući na pitanje novinara da li su Rusija i Evropa partneri ili oponenti u kontekstu slučaja Skripalj.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Predsednički izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.