Putin KRATAK I JASAN: Imao sam samo DVE REČI za Trampa (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin KRATAK I JASAN: "Imao sam samo DVE REČI za Trampa" (FOTO/VIDEO)

Potrebno je da Rusija i SAD vode dijalog o svim složenim temama, uključujući Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa i Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja 3. To je važno i za druge zemlje, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Na konferenciji za novinare u okviru samita G20 u Buenos Ajresu Putin je istakao da mu je žao što ne uspeva da održi sastanak sa američkim predsednikom Donaldom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Trampom u punom formatu, konstatovavši da je takav sastanak odavno potreban.

Ruski predsednik je istakao da je sa šefom Bele kuće porazgovarao tokom usputnog susreta i da je u dve reči odgovorio na njegova pitanja o incidentu u Kerčkom moreuzu.

President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin had an "informal conversation" at Friday night's dinner during the G20 summit, the White House says https://t.co/7jLmyynp0H pic.twitter.com/UWqioce9ZO

— CNN Breaking News (@cnnbrk) 01. децембар 2018.

- Ipak, mi smo, kako se to kaže, usput – tamo svi jedni s drugima tako komuniciraju – porazgovarali. U dve reči sam odgovorio na njegova pitanja o incidentu u Crnom moru. On ima svoj stav o tim pitanjima i problemima, ja svoj. Svako je ostao pri svom mišljenju, ali u svakom slučaju ja sam ga informisao o svom viđenju tog incidenta - rekao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da se nada da će sastanak s američkim kolegom biti održan kada američka strana bude spremna za to. Tri ukrajinska vojna broda su 25. novembra povredila rusku državnu granicu, ploveći iz Crnog mora u Kerčki moreuz.

The President quietly arrived in Buenos Aires, a contrast to the red carpet and band that greeted President Xi earlier in the day. Just 2 years ago, Trump mocked President Obama for not being greeted by a red carpet at a G20. #Hardball pic.twitter.com/MCjKUD5ZuT

— Hardball (@hardball) 01. децембар 2018.

Brodovi su nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na legalne zahteve ruskih graničara. Brodovi su potom zadržani, a svi članovi posade među kojima su bili i pripadnici Službe za bezbednost Ukrajine su uhapšeni.

Američki predsednik je dan pred početak samita G20, na kojem je trebalo da se sastane s ruskim predsednikom u punom formatu, otkazao taj susret zbog, kako je naveo, incidenta u Kerčkom moreuzu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.