Putin: Jedinice koje su učestvovale u oslobađanju Luganske Narodne Republike treba da se odmore

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2022, 13:19

Putin: Jedinice koje su učestvovale u oslobađanju Luganske Narodne Republike treba da se odmore

Jedinice koje su učestvovale u oslobađanju Luganske Narodne Republike treba da se odmore, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom. "Jedinice koje su učestvovale u aktivnim neprijateljstvima i postigle uspehe, pobede na luganskom pravcu, naravno, treba da se odmore, da povećaju svoje borbene sposobnosti“, rekao je on. Putin je takođe čestitao i zahvalio se svim borcima kao i pripadnicima Drugog korpusa Narodne milicije LNR, koji su, kako je naveo pokazali herojstvo u oslobađanju zemlje.
„Moje čestitke i reči zahvalnosti u potpunosti se odnose na borce Drugog korpusa Narodne milicije LNR. Znam da su delovali aktivno, kompetentno, pokazavši hrabrost i junaštvo u pravom smislu te reči, pokazali herojstvo u oslobađanju njihove rodne zemlje. Čestitam vam svima i želim vam nastavak uspeha", rekao je Putin.

  (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_-181214296_13961\", -181214296, 13961, \'GE6gXyxDRbly53_N3epdhnYZTt8o\'); }());
Ukrajinska vojska je za dve nedelje, tokom oslobađanja Luganske Narodne Republike od strane savezničkih snaga, izgubila skoro pet i po hiljada ljudi, rekao je ministar odbrane Šojgu tokom raporta Vladimiru Putinu. „Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 5469 ljudi, uključujući nepovratno - 2218 i ranjene - 3251“, rekao je ministar odbrane.
Osim toga, ruska vojska i jedinice Narodne milicije Luganske Narodne Republike uništile su za to vreme 196 ukrajinskih tenkova i oklopnih vozila, 12 aviona i jedan helikopter, 69 dronova, šest PVO sistema velikog dometa, 97 borbenih raketa. vozila i višecevnih raketnih sistema. Juče je Šojgu izvestio predsednika o oslobođenju Luganske Narodne Republike. Ruske trupe su zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR uspostavile punu kontrolu nad Lisičanskom i obližnjim naseljima. Kako se navodi, ukupna površina oslobođenih teritorija do 3. jula iznosi 182 kvadratna kilometra. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Guverner Luganska kaže da će se ruska vojska sada fokusirati na zauzimanje Donjecka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2022

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskoj vojsci na "oslobađanju" istočne ukrajinske regije Lugansk. Tokom televizijskog sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, Putin je rekao da trupe uključene u operaciju zauzimanja oblasti Luganks "treba da se odmore" ali da druge vojne jedinice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.