Putin Evropljanima: Zapravo, nemamo konkurenciju

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin Evropljanima: Zapravo, nemamo konkurenciju

Sistemi ruskih gasovoda za evropske potrošače u stvari nemaju konkurenciju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na Ekonomskom forumu (SPIEF).

Putin je, na panel diskusiji "Rusija-Francuska" u okviru SPIEF-a, rekao da je očigledno da se vodi borba zbog izgradnje gasovoda Severni tok 2, pre svega iz SAD-a, jer i ta zemlja nastoji da izvozi svoj gas u Evropu, ali da je ruski gas u najmanju ruku tri puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jeftiniji i iz tog razloga nema konkurenciju.

Putin je naveo i da će izvoz ruskog gasa Evropi pre ili kasnije biti liberalizovan, javlja ruska agencija Tas s.

Dodao je i da je Rusija spremna da proširi spisak učesnika u projektu Severni tok 2 i da će pozdraviti nove učesnike iz Evrope koji se u njega uključe.

"Francuska kompanija Anži učestvuje u Severnom toku 2, a takođe ćemo pozdraviti i druge učesnike, uključujući Total", poručio je Putin.

Predsednik Rusije kaže i da ne namerava da zatvara gasovod preko Ukrajine, ako ta ruta i dalje bude ekonomski isplativa. Takođe je poručio da će Rusija nastaviti da pruža olakšice i finansijsku podršku svim projektima koje smatra značajnim.

Rusija i Francuska su, inače, u okviru SPIEF-a potpisale šest ugovora o direktnim stranim ulaganjjim u Rusiju u vrednosti oko 1,0 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.