Provaljene ALBANSKE PRLJAVE IGRE: Podmeću BUDALAŠTINE kako bi nas posvađali sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provaljene ALBANSKE PRLJAVE IGRE: Podmeću BUDALAŠTINE kako bi nas posvađali sa Putinom

Tri dana uoči dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd albanski mediji objavili su informaciju da je šef ruske države, navodno, preko svojih tajnih službi dostavio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nekakva tri zahteva koja mora da ispuni.

Televizija lažne države Kosova, pozivajući se na neimenovani izvor iz diplomatskog predstavništva jedne zemlje članice Višegradske grupe u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodi i da ti zahtevi nisu stigli preko ruske ambasade u srpskoj prestonici, jer, kako dalje prenosi RTK na albanskom, Putin navodno više nema poverenja u diplomatske predstavnike svoje zemlje?!

A navodni zahtevi su da sporazum Beograda i Prištine ni pod kojim uslovima ne treba da bude postignut, zatim gušenje protesta "jedan od pet miliona" za koje kažu da ih finansira NATO i hapšenje pojedinih pripadnika opozicije.

- Eventualni sporazum sa Kosovom je protiv interesa Ruske Federacije. To približava Srbiju Zapadu i NATO. Ako NATO ubedi Srbiju da postigne taj sporazum, onda će i Srbiju ubediti da se priključi Alijansi u bliskoj budućnosti - navodi RTK obrazloženje neimenovanog izvora.

Navodi se i da je saradnja Srbije sa NATO daleko veća nego sa vojnim savezom BRIKS koji čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

Rusija, prema navodnom izvoru RTK iz zemlje članice Višegradske grupe, pokušava da pridobije Srbiju snabdevajući je poslednjih godina teškim naoružanjem i to, kako kažu, zastarelim.

Što se beogradskih protesta tiče, izvor RTK tvrdi da njih, prema podacima ruske obaveštajne službe, finansira NATO, što kod Putina stvara zabrinutost. Putin navodno strahuje da bi ti protesti mogli Vučića da zbace s vlasti, a ako se to dogodi, Rusija više ne bi bila prihvaćena kao saveznik Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.