Pretreseno 150 kuća i kancelarija ruskih opozicionara

Izvor: RTS, 12.Sep.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretreseno 150 kuća i kancelarija ruskih opozicionara

Ruske bezbednosne službe pretresle su najmanje 150 kuća i kancelarija koje pripadaju pristalicama kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, napisao je na društvenim mrežama Leonid Volkov, njegov saradnik.
Pretresi su obavljeni četiri dana nakon što je ruska vladajuća stranka Jedinstvena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, izgubila trećinu mandata u skupštini grada Moskve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pretrpela neuspehe na drugim mestima, ipak zadržavajući svoj dominantni položaj u Rusiji, prenosi Rojters.

Navaljni je pozvao svoje pristalice da taktički glasaju kako bi pokušali da smanje šanse kandidata koje podržava Kremlj širom zemlje, a čini se da je strategija imala neki uspeh.
"Ukupan broj pretresa je preko 150, a u racije je bilo uključeno čak 1.000 službenika ruske policije", napisao je Volkov.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.