Posle deset godina susret lidera Rusije i Estonije

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle deset godina susret lidera Rusije i Estonije

Predsednik Rusije Vladimir Putin i estonska koleginica Kersti Kaljulaid sastali su se u Kremlju, što je prvi susret lidera dva suseda posle skoro deset godina.

Kaljulaid je danas stigla u Moskvu.

Putin je u uvodnom obraćanju rekao estonskoj liderki da nepostojanje kontakata na visokom nivou između dve zemlje "nije normalno stanje" i naveo da Rusija i Estonija imaju brojne zajedničke probleme, među kojima su pitanja životne sredine oko Baltičkog mora i bezbednost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Estoniju, koja ima značajnu rusku manjinu, uplašilo je rusko pripajanje Krima 2014. i podrška Moskve pobunjenicima u Ukrajini.

Estonija je od tada bila domaćin brojnim manevrima snaga NATO.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SUSRET POSLE 10 GODINA: Lideri Rusije i Estonije sastali se u Kremlju i osvežili odnose dve države!

Izvor: Kurir, 18.Apr.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin i estonska predsednica Kersti Kaljulaid sastali su se danas u Kremlju, što je prvi susret lidera dve susedne države posle skoro jedne decenije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.