Poslanici postavljali pitanja o Kosovu, Šabiću, rijalitiju

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici postavljali pitanja o Kosovu, Šabiću, rijalitiju

Poslanici u Skupštini Srbije tražili su obaveštenja o razgovoru predsednika Srbije i Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi, o naknadama za porodilje i trudnice, izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina i o povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Šefica poslaničke grupe Pokret za Spas Srbije – Nova Srbija Sanda Rašković Ivić osvrnula se na posetu predsednika Srbije Moskvi i pitala koji mediji daju prave informacije, i da li je to ruski "Komersant" koji navodi da je Putin odbio Vučićevu verziju priznavanja Kosova, ili pojedini srpski mediji koji navode da je Putin obećao slanje vojske na Kosovo.

Rašković Ivić je pitala i šta će REM učiniti da televiziji Pink bude oduzeta nacionalna frekvencija, zbog vica koji je ispričao jedan od učesnika rijaliti programa o smrti devojčice Milice Rakić koja je stradala u NATO bombardovanju 1999. godine.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković pitala je predsednika Srbije šta misli o predlogu DJB o zamrzavanju razgovora i davanju Prištini roka od tri meseca da napravi statut ZSO, uz uslov da ako to ne uradi da se Briselski sporazum bude poništen.

"DJB je napravio Nacrt zakona o KiM koji za osnov ima odnos Danske i Farskih ostrva, ako se on usvoji otkloniće se se svi razlozi za potrebu daljih razgovora sa Prištinom, jer se KiM podvodi pod ustavno-pravni sistem Srbiji, a KiM se daje široka autonomija, bez mogućnosti za stolicu u UN, da li predsednik ima nameru da uzme učešća u javnoj raspravi o ovom predlogu", upitala je Stamenković.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je da li će neko od zvaničnika demantovati navode o tome da se pregovara o pripajanju Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.

Poslanik SNS Aleksandar Marković optužio poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da se bavi dnevnom politikom i da zloupotrebljava tu funkciju i pitao po kom zakonu mu je to omogućeno.

Marković je rekao da su ovih dana "Šabić i njegovi pajtaši iz takozvane opozicije" na društvenim mrežama pokrenuli napad na šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića, jer se Martinović interesovao na koji način Šabić troši novac za službena putovanja.

 On je naveo da je na ta pitanja Martinović kao odgovor dobio "salve uvreda i kleveta" i da se Šabić na Tviteru danima bavi "likom i delom" Martinovića i da ne radi ništa drugo.

"Je l' to posao poverenika? Je l' ga zato građani plaćaju", upitao je Marković i pokazao odštampane tvitove Šabića i novinara Slaviše Lekića.

Macura: Revoltirane izjavom ministra Đorđevića

Poslanica Pokreta centra Tatjana Macura osvrnula se na Zakon o finansijskoj podršci porodici i rekla da su predstavnice inicijative "Mame su zakon", kojoj i sama pripada revoltirane izjavom ministra Zorana Đorđevića da bi izmenama koje su one predložile odredjene grupe žena bile diskirminisane.

"Naš predlog je napisan tako da ugasi požar koji gori u Srbiji", rekla je ona a potom navela primer naknade koja iznosi 881 dinar mesečno i upitala ministra da li je to diskriminacija ili ne.

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić pitala je ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića u kojoj fazi su izmene zakona kojima se definiše finansiranje javnih servisa (RTS i RTV), s obzirom da rok za dosadašnji način finansiranja ističe ove godine.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga pitala je da li je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić upućen šta se dešava u kampanji za izbore nacionalnih saveta nacionalnih manjina, ističući da vladajuće stranke opstruišu taj procesa.

Poslanik Srpske napredne stranke Milija Miletić pitao je da li je u Srbiji zabeležen slučaj afričke svinjske kuge i šta se preduzima da do toga ne dođe, s obzirom da za tu bolest nema vakcine.

Poslanici su posle toga nastavili načelnu raspravu o izmenama Zakona o zaštiti životne sredine, Odluci o izmeni finansijskog plana RFZO i nekoliko ekoloških sporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.