Plan Kijeva: Eliminisati Putina

Izvor: B92, 13.Mar.2022, 02:30

Plan Kijeva: "Eliminisati Putina"

Eliminacija ruskog predsednika Vladimira Putina nije dovoljna za uspostavljanje mira na evroatlantskom prostoru, kaže Dmitrij Kuleba.

Prema rečima ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe, eliminacija ruskog predsednika Putina biće dovoljna da se okonča rat u Ukrajini ali je "deputinizacija neophodna za postizanje bezbednosti".

On je naglasio da je pokretanje rata u Ukrajini bila Putinova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svrsishodna i pripremljena odluka. Zato bi, da bi se to zaustavilo, bilo dovoljno da ga zvanični Kijev ukloni iz isključive vlasti u Rusiji.

"Ali, obnavljanje mira i bezbednosti na evroatlantskom prostoru takođe bi zahtevalo ne samo eliminaciju Putina, već i deputinizaciju Rusije. Putin nije samo ličnost, on je sistem i Rusija mora biti deputinizovana", naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.