Peskov o prisnom rukovanju Putina i saudijskog princa

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov o "prisnom rukovanju" Putina i saudijskog princa

Vladimir Putin i saudijski princ Mohamed bin Salman tokom samita G20 srdačno su se rukovali jer imaju dobre lične odnose, izjavio je portparol Dmitrij Peskov.

"To su dobri lični odnosi", rekao je Peskov komentarišući srdačno rukovanje Putina i Salmana pre početka zasedanja samita.

Putin i princ Salman rukovali su se kao dobri prijatelji, na mnogo neformalnoji način nego što se obično dešava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sastancima svetskih lidera.

Prema Kremlju, ovi dobri odnosi predstaljaju osnovu za "prilično efikasnu i uzajamno korisnu saradnju".

"Mi nastojimo da jačamo bilateralne rusko-saudijske odnose", rekao je Dimitri Peskov, portparol ruskog lidera.

"Putin je ranije pozdravio druge lidere na isti način", rekao je Peskov, odbijajući da dalje komentariše.

Moskva ističe da je Saudijska Arabija spremna da učestvuje u istrazi ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, koji je nestao nakon posete generalnom konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra.

Međunarodna zajednica oštro je osudila ubistvo i pozvala vlasti da izvrše transparentnu istragu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.