Peskov: Svrha mogućeg sastanka Putina i Zelenskog ne može biti pronalaženje načina za rešavanje sukoba u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021, 19:36

Peskov: Svrha mogućeg sastanka Putina i Zelenskog ne može biti pronalaženje načina za rešavanje sukoba u Donbasu

Svrha mogućeg sastanka predsednika Ruske Federacije i Ukrajine Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog ne može biti pronalaženje načina za rešavanje sukoba u Donbasu, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, pres-sekretar ruskog lidera. „Predsednik je apsolutno jasno izrazio svoj stav prema toj inicijativi“, rekao je portparol Kremlja, prenosi TASS.
Peskov je podsetio da Rusija nije strana u sukobu. „Moskva je uverena da jedini ispravan korak za rešavanje situacije može biti samo primena odredaba paketa mera iz Minska, kao i uspostavljanje direktnog dijaloga sa predstavnicima, rukovodstvom dve samoproglašene republike“, rekao je Peskov. Kako je primetio Peskov, izjava Zelenskog da je sastanak neophodan da bi se razgovaralo o sukobu u Donbasu nije baš u korelaciji sa idejom ruskog predsednika. „Stoga, u svakom slučaju, ima još mnogo detalja koje treba razjasniti“, rekao je Peskov. Prema njegovim rečima, zamenik šefa predsedničke administracije Ruske Federacije, Dmitrij Kozak je u stalnom  kontaktu sa kabinetom predsednika Ukrajine. Odgovarajući na pitanje da li je moguće sastanak održati na bilo kom drugom mestu osim u Moskvi, Peskov je istakao da Kijev još nije predložio određena mesta.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.