Peskov: Putin spreman da dočeka Zelenskog u Moskvi; Ukrajinski predsednik: Vatikan bi bio idealno mesto za dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 14:05

Peskov: Putin spreman da dočeka Zelenskog u Moskvi; Ukrajinski predsednik: Vatikan bi bio idealno mesto za dijalog

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ne zna da li će se ruski predsednik Vladimir Putin sastati sa svojim ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim bilo gde osim u Moskvi.

"Ne znam da li je spreman da bilo gde putuje", rekao je danas Peskov novinarima, preneo je Tass.

Svi polazimo od onoga što je rekao predsednik Putin, a pošto nismo strana u sukobu, nema potrebe razgovarati o pitanju Donbasa sa nama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"O tome treba da se razgovara u okviru četvoročlane grupe", istakao je on.

Portparol Kremlja je naveo da je Putin istakao da će, ako je Zelenski voljan da razgovara o bilateralnim odnosima, biti srećan da ga dočeka u Moskvi.

"Još uvek nismo videli nikakve konkretne predloge", dodao je on.

Zelenski: Vatikan bi bio idealno mesto za dijalog o Donbasu

Vatikan bi mogao da bude idealno mesto za mirovni dijalog o Donbasu, rekao je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

''Tako autoritativan posrednik uneo bi poverenje koje je do sada nedostajalo u našim pokušajima da postignemo sporazum'', kazao je Zelenski za italijanski list ''Republika''.

On je dodao da će do susreta sigurno doći i da je neophodno zaustaviti rat u Donbasu i postići sporazum o trajnom i pravednom miru.

"Jasno je da već dugo ne postoji prava direktna komunikacija između Ukrajine i Rusije. To sigurno ne doprinosi uzajamnom poverenju. Čini mi se da bi, za početak, susret mogao da se održi na mestu koje personifikuje mir i dijalog", kazao je ukrajinski lider, prenosi agencija Ansa.

"Sveta stolica je moralni autoritet na globalnom nivou koji oduvek na efikasan način igra ulogu posrednika jer je nepristrasna i pouzdana za sve strane u konfliktu", rekao je Zelenski.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.