PUTIN PRESEKAO: Nije prihvatio poziv Džonsona da učestvuje na samitu o vakcinama

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 14:22

PUTIN PRESEKAO: Nije prihvatio poziv Džonsona da učestvuje na samitu o vakcinama

Globalni samit o vakcinama će biti održan 4. juna u virtuelnom formatu

Ruski predsednik Vladimir Putin neće iskoristiti poziv premijera Borisa Džonsona i neće učestvovati na globalnom samitu o vakcinama, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Nije predviđeno učešće na najvišem nivou. Treba se obratiti Ministarstvu zdravlja - rekao je Peskov.

Premijer Velike Britanije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Boris Džonson pozvao je predsendika Rusije Vladimira Putina da učestvuje na Globalnom samitu o vakcinama koji će biti održan 4. juna u virtuelnom formatu. Poziv je bio upućen diplomatskim kanalima.

Vlada Velike Britanije će održati 4. juna "Global Vaccine Summit 2020". Glavni zadatak Samita će biti mobilizacija resursa koji su potrebni Globalnoj alijansi za vakcine i imunizaciju (GAVI) kako bi osigurali opšti pristup vakcinama protiv Kovid-19.

Ministarstvo zdravlja Rusije je već potvrdilo da će na video-konferenciji govoriti ministar zdravlja Mihail Muraško.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Peskov: Vreme trajanja Ugovora o smanjenju strateškog oružja ističe

Izvor: Vostok.rs, 03.Jun.2020

Portparol predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov je prokomentarisao reči Donalda Trampa o „nuklearnom paktu“ sa Rusijom. "Verujemo da bi ministri spoljnih poslova trebali intenzivirati svoj rad, s obzirom na to da vreme trajanja ugovora START (Ugovor o smanjenjeu strateškog oružja) ističe",...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.