PUTIN OPLEO PO EU: Vi ste krivi za porast separatističkih ideja PRIZNAVANJEM KOSOVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN OPLEO PO EU: Vi ste krivi za porast separatističkih ideja PRIZNAVANJEM KOSOVA

U govoru je Putin istakao kako je svet sve nebezbedniji

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da je Evropska unija kriva za porast separatističkih tendencija, nakon što je podržala otcepljenje Kosova od Srbije.

- Sada se EU suočava sa takvim posledicama kao što je katalonska kriza. Što se tiče situacije sa Katalonijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << videli smo jednoglasnu osudu pristalica nezavisnosti od strane EU i brojnih drugih država. U pogledu toga, moram reći ovo - Evropa je o tome trebalo ranije da razmišlja - rekao je Putin.

#PUTIN: EU triggered rise of separatism by supporting Kosovo independence https://t.co/9tZFPAChtD

— RT (@RT_com) October 19, 2017

Ruska agencija TASS navodi da je Putin to poručio u govoru na završnoj plenarnoj sednici Međunarodnog debatnog kluba "Valdaj" u Sočiju.

On je rekao da dvostruki standardi u geopolitici predstavljaju opasnost po Evropu.

.

#Putin on Catalonia situation: Europe should have thought about it earlier https://t.co/FZbrzLicjQ pic.twitter.com/Mt6ONcSo10

— RT (@RT_com) October 19, 2017

- Umesto napretka i demokratije, vidimo radikalne elemente, ekstremne grupe koje same negiraju civilizaciju, pokušavaju da gurnu svet u haos u varvarizam - rekao je on.

Putin je takođe govorio i o Severnoj Koreji i rekao da Rusija osuđuje nuklearno testiranje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin: EU podstakla rast separatizma podržavajući nezavisnost Kosova

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2017

. Izvor: Vostok, RT. . Zemlje EU su podstakle separatističko raspoloženje u Evropi kada su se povinovale pritisku SAD i podržale da se Kosovo odvoji od Srbije. Sada se suočavaju sa takvim posledicama kao što je katalonska kriza, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.. . "Što se tiče situacije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.