PUTIN KRITIKUJE SAD: Amerika bi da neutrališe ruski nuklearni potencijal

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN KRITIKUJE SAD: Amerika bi da neutrališe ruski nuklearni potencijal

SAD pokušavaju da "neutrališu ruski nuklearni potencijal" razmeštanjem svog protivraketnog sistem u Evropi, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Pominjanje nuklearnih pretnji Irana i Severne Koreje su samo pokriće za prave namere (raketne odbrane NATO). To je neutralisanje potencijala drugih nuklearnih država, ne SAD ili njenih saveznika, već prvenstveno Rusije", rekao je Putin u Sočiju na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sastanku posvećenom razvoju vojske.

Putin je istakao da SAD "pokušavaju da postignu stratešku vojnu superiornost, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze". Kako je prenela Raša tudej, Putin je obećao da će Rusija kao odgovor na to preuzeti "neophodne mere jačanjem sopstvenih strateških snaga".

"U prvoj fazi mi ćemo razviti oružje koje će moći da razori bilo koji odbrambeni štit", poručio je Putin. Prema njegovim rečima, zabrinutost Rusije u vezi sa raketnom odbranom je bila ignorisana.

"Ukazali smo da te akcije (izgradnja raketnog štita) predstavlja pokušaj da se oslabi jednakost nuklearnog principa i da se destabilizuje svetski i regionalni poredak", zaključio je Putin.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.