PRVI REZULTATI SASTANKA PUTINA I KIMA! Rusija GRADI MOST do Severne Koreje!? Ameri u neverici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI REZULTATI SASTANKA PUTINA I KIMA! Rusija GRADI MOST do Severne Koreje!? Ameri u neverici!

Ruski predsednik Vladimir Putin zadužio je Ministarstvo za razvoj Dalekog istoka i Arktika da naprave projekat izgradnje saobraćajnog mosta koji bi povezao Primorski kraj i Severnu Koreju, izjavio izaslanik predsednika za Daleki federalni okrug Juris Trutnjev.

- Ovo pitanje je bila tema sastanka Vladimira Putina i lidera Severne Koreje. Šef države je doneo odluku da naloži Ministarstvu razvoja Dalekog istoka da izradi ovaj projekat. Mi ćemo ga realizovati, predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izveštaj i gospodin Putin će odlučiti - rekao je Trutnjev, odgovarajući na pitanje o projektu mosta.

On nije izneo tačan rok kada može biti izrađen projekat.

Granica između Ruske federacije i Severne Koreje dugačka je 39,4 kilometra, od čega su oko 22 kilometra vodena granica, i to je ujedno i najkraća ruska međunarodna granica.

Dve države povezane su vazdušnim putem i železničkim mostom preko reke Tumen.  
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin gradi saobraćajni most do Severne Koreje

Izvor: Danas, 29.Apr.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin zadužio je Ministarstvo za razvoj Dalekog istoka i Arktika da prouči projekat izgradnje saobraćajnog mosta koji bi povezao ruski region Primorski i Severnu Koreju, izjavio je juče izaslanik predsednika za oblast Dalekog istoka Juris Trutnjev, prenela je Al DŽazira...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.