POSLEDNJA POČAST ZA HEROJE: Putin posthumno odlikovao 14 poginulih mornara

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNJA POČAST ZA HEROJE: Putin posthumno odlikovao 14 poginulih mornara

Predsednik Rusije Vladimir Putin posthumno je odlikovao 14 mornara koji su poginuli u požaru u istraživačkoj podmornici, saopštio je Kremlj.

Prema ukazu ruskog predsednika, četiri mornara nagrađena su medaljom "Heroja Rusije", a ostali "Ordenjem za hrabrost".

Владимир Путин подписал указ о награждении погибших моряков государственными наградами: Четверым присвоено >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << звание Героев России pic.twitter.com/PggQPVYERo

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) July 5, 2019

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je 14 mornara umrlo od posledica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila u ponedeljak, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama.

Da podsetimo, u ruskim teritorijalnim vodama, u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici koja se bavila istraživanjem morskog dna za Ratnu mornaricu Rusije, došlo je do požara tokom biometrijskih merenja. Četrnaest mornara je preminulo od trovanja.

NAUČNICI UPOZORAVAJU: Od ovih ZARAZA nakon POPLAVA zdravlje vam može biti drastično ugroženo! Svetu preti katastrova (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.