Objavljeno lažno pismo Putina koje dele Amerikancima FOTO

Izvor: B92, 16.Sep.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeno lažno pismo Putina koje dele Amerikancima FOTO

Direktor za komunikacije MIA „Rusija sevodnja“ Petar Lidov-Petrovski objavio je "pisma podrške" predsednika Rusije Vladimira Putina kongresmenu Dani Rorabakeru.

Navodno pismo podrške republikancu Rorabakeru objavljeno je na Fejsbuku.

„Sa stola predsednika Vladimira Putina

Dragi Jong,

Verovatno je šokantno za Vas — ne obraća Vam se svaki dan predsednik velike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacije. Međutim, želeo sam da Vam oduzmem malo vremena i da sa Vama porazgovaram o nekome o je veoma važan za obojicu: mom prijatelju i Vašem kongresmenu Dani Rorabaheru.

Dana i ja radili smo zajedno godinama. Na primer, kada su SAD uvele sankcije Rusiji zbog totalno neosnovanih i izmišljenih optužbi za ’ubistvo‘ antikorupcijskog aktiviste, Dana se odmah bacio na posao kako bi ukinuo sankcije.

Dana nikada nije oklevao da ostavi sa strane prioritete Kalifornije kako bi pomogao meni i ruskom narodu. To veoma cenim. I sigurno nije lako stalno leteti između Moskve i Vašingtona dok istovremeno održavaš iluziju da živiš u Kaliforniji. Takvo prijateljstvo se ne može kupiti (iako naša plaćanja olakšavaju teret — glasine, majke mi).

Ne morate da verujete samo meni. Kevin Makarti, lider Republikanske partije u Kaliforniji, jednom je rekao: ’Mislim da Putin plaća dvojicu — Rorabahera i Trampa‘. ’Politiko‘ je nazvao Danu ’Putinovim omiljenim kongresmenom‘. Dana čak ima i svoje šifrovano ime u Kremlju. Sve je to istina.

Večito sam zahvalan zbog Danine žrtve za domovinu, tako da mu sada uzvraćam: sa entuzijazmom odobravam reizbor Dane Rorabahera. Americi je potrebno još lidera kakav je Dana, koji nisu zabrinuti zbog trivijalnih pitanja kakva su ljudska prava ili ’slobodni‘ ili ’fer‘ izbori i koji prepoznaju da je svet bolji sa jačom, smelijom i ekspanzionističkom Ruskom Federacijom.

Srdačno,

Vladimir Vladimirovič Putin,

Predsednik, Ruska Federacija“

Prema rečima Lidov-Petrovskog, lažno pismo se deli biračima Demokratske partije.

„Izgleda da će upravo zbog ovoga da nas kazne novim sankcijama za mešanje u slobodno izražavanje volje građana. Dokaz, prema njihovim standardima, ne može biti jači“, zaključio je direktor novinske agencije.

Rusija je više puta negirala optužbe da je pokušala da se meša u izbore u različitim zemljama. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o navodnom ruskom mešanju u izbore širom sveta, izjavio je da nema nikakvih dokaza koje to potvrđuju. Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je izjavio da je dobio uveravanja od Putina da se Moskva nije mešala u izborni proces u SAD.

Sam Putin je ranije govorio da suštinu „mešanja u izbore“ treba tražiti u unutrašnjim trzavicama u SAD i izrazio nadu da će se prekinuti istraga o „zaveri“ Trampa sa Rusijom, te da će se pažnja usmeriti na razvoj odnosa dveju država.

Dana Rorabaker je kongresmen još od 1989. godine. On je bio i pomoćnik portparola predsednika Ronalda Regana. Političar se nalazio na čelu Komiteta Predstavničkog doma za Evropu i Evroaziju. Američki mediji su ga nazivali „voljenim Putinovim kongresmenom“, pošto je Rorabaker podržao pravo Krima da uđe u sastav Rusije i više puta govorio protiv Hladnog rata, piše "Sputnjik".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.