Novogodišnja čestitka predsednika Putina

Izvor: Vostok.rs, 01.Jan.2019, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnja čestitka predsednika Putina

 
Predsednik Rusije se, kao i svake godine, obratio naciji u novogodišnjoj čestitki i tom prilikom pozvao građane Rusije da se udruže u jedinstveni tim kako bi se zemlja mogla uspešno razvijati i kako bi svako mogao osetiti pozitivne promene. Putin je ujedno istakao važnost pružanja pomoći svima kojima je ona potrebna.
„Poštovani građani Rusije, dragi prijatelji!
Bliži se nova 2019. godina. Iza nas ostaje decembar, prepun događaja i briga, kada smo žurili da završimo neodložne poslove, kada smo precizirali planove za budućnost, i naravno, pripremali se za praznik.
A sada mi sa uzbuđenjem i nadom očekujemo Novu godinu, vidimo ushićenje u očima mališana, osećamo kako se raduju roditelji, bake i deke, ako je cela porodica u ovim trenucima na okupu, a njihova srca su zagrejana osećajnošću i pažnjom... I shvatamo da se u tome i sastoji novogodišnja čarolija. Nju stvara darežljivost naše duše – ona je potrebna i o prazniku i radnim danom, kada podržavamo one kojima je pomoć potrebna, koji su usamljeni ili bolesni. Jer zaista ne postoji tuđa nevolja, a milosrđe se uvek odaziva dobrim delima, darujući radost i saosećanje.
Dragi prijatelji!
Svako sada ima neke svoje želje, ali u celini gledano, svi mi želimo da naši bližnji budu zdravi, da u kući vlada sloga, da se radujemo deci, da živimo u miru, a naše želje, čak i one najpotajnije, da se ostvare!
U novogodišnjoj noći, kao u detinjstvu, zamislimo neku želju, očekujemo da nas prati sreća i da nam sve ide od ruke. I neka nam se to ostvari. Ali ipak, mi dobro znamo da za sebe, za svoju porodicu i svoju zemlju možemo nešto bolje postići samo sopstvenim snagama i zajedničkim, uigranim radom.
Predstoji nam rešavanje mnogih nasušnih zadataka – u ekonomiji, nauci i tehnologijama, u zdravstu, obrazovanju i kulturi. I što je najvažnije, da korak po korak podižemo standard i kvalitet života, da bi svi građani Rusije, svako od nas, u godini koja već nastupa osetili promene nabolje. To možemo da učinimo samo zajedno. Pomoćnike nismo nikada imali, niti ćemo imati. Zbog toga je važno da budemo složan, jedinstven i snažan tim. I neka nas prijateljstvo i dobre nade, koje nas sada sve sjedinjuju, prate i u budućnosti. Neka nam pomažu u radu i dostizanju zajedničkih ciljeva.
Dragi prijatelji! Još samo nekoliko sekundi je ostalo do Nove 2019. godine. Poželimo sreću onima koji su pored nas, svima koji su nam dragi recimo najtoplije reči, zahvalimo se roditeljima, nežno i snažno zagrlimo decu! Otvorimo svoja srca jedni prema drugima! Kada milione ljudi obuzmu takva svetla osećanja svet se ispuni ljubavlju i poverenjem.
Iskreno vam želim radost i blagostanje, a našoj otadžbini, našoj voljenoj Rusiji, uspeh i procvat.
Čestitam vam praznik!
Srećna vam Nova 2019. godina!“
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.