Nisan zatvara fabriku u Sankt Peterburgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisan zatvara fabriku u Sankt Peterburgu

Nisan planira da obustavi proizvodnju automobila u fabrici u Sankt Peterburgu u skladu sa nalogom predsednika Rusije Vladimira Putina da neradna nedelja bude neradna, rekao je za agenciju Tass zvanični predstavnik te kompanije.

Putin je ranije danas potpisao dekret o proglašenju plaćene nedelje u zemlji od 30. marta do 3. aprila, s ciljem obuzdavanja širenja koronavirusa.

"Verovatno ćemo zaustaviti pogon iduće nedelje, već smo preduzeli neophodne procedure >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se to sprovede", dodao je taj izvor za Tass.

Fabrika je ranije takođe najavila da će preći na rad u jednoj smeni na nekoliko meseci zbog teške situacije na tržištu automobila.

Prema podacima Asocijacije evropskih preduzeća (AEB), prodaja Nisana u Rusiji pala je 2019. godine za 20 odsto, na 65.000 vozila.

U februaru 2020, kompanija je prodala samo 5.700 vozila na ruskom tržištu, što je za 7,0 posto manje nego u istom mesecu prošle godine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NERADNA NEDELJA U RUSIJI Auto gigant zatvara fabriku u Sankt Peterburgu

Izvor: Blic, 26.Mar.2020

Nisan planira da obustavi proizvodnju automobila u fabrici u Sankt Peterburgu u skladu sa nalogom predsednika Rusije Vladimira Putina da naredna nedelja bude neradna, rekao je za agenciju Tas s zvanični predstavnik te kompanije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.